Verbeeck + Ujvari image consultants http://www.verbeeck-ujvari.be Mon, 04 Nov 2013 20:08:11 +0000 nl-NL hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.5 3 vragen die je jezelf moet stellen om een ‘YES’-setting te creëren http://www.verbeeck-ujvari.be/3-vragen-die-je-jezelf-moet-stellen-om-een-yes-setting-te-creeren/ http://www.verbeeck-ujvari.be/3-vragen-die-je-jezelf-moet-stellen-om-een-yes-setting-te-creeren/#comments Mon, 21 Oct 2013 10:26:54 +0000 Kirsten Ujvari http://www.verbeeck-ujvari.be/?p=4200 meer]]> Als je naar je volgende sollicitatiegesprek of carrièregesprek vertrekt moet je jezelf eens de volgende 3 vragen stellen. Op die manier zorg je ervoor dat je een ware ‘yes’-setting creeërt.

Vraag 1
Weet je wat je potentiële werkgever van jou verwacht?

Heb je je al eens afgevraagd wat rekruteerders juist verwachten van de persoon naar wie ze op zoek naar zijn? We spreken hier niet enkel over je intrinsieke kwaliteiten en talenten die je waarschijnlijk via je cv duidelijk maakt. In eerste instantie gaan rekruteerders, die getraind zijn in het snel screenen van mensen, je beoordelen op wat ze zien. Ze gaan zich afvragen of je wel past binnen hun organisatie en of je voldoet aan hun verwachtingen. Stel jezelf voordat je naar Talentum vertrekt concreet de vraag of je voldoet aan deze verwachtingen.

Actiepunt:
Doe je huiswerk vooraleer je Vacature Talentum binnenstapt. Je vindt heel veel informatie online, bijvoorbeeld via de website van het bedrijf waarvoor je solliciteert of via andere onlinekanalen waarop deze onderneming aanwezig is. Zoek naar medewerkers van het bedrijf via sociale netwerken en peil naar de verwachtingen van de firma die je op Talentum bezoekt.

Vraag 2:
Bent je je bewust van wat je met je lichaam uitstraalt?

Lichaamstaal is een krachtig middel dat voor het grootste deel je eerste indruk bepaalt. Heb je er al eens bij stilgestaan wat je uitstraalt? Welk beeld laat je achter tijdens de eerste momenten van een sollicitatiegesprek? Van zodra je in het vizier komt van de stand – dus ook als je nog in de wachtrij staat – vormen rekruteerders zich al een beeld. Vanaf het eerste moment dat de potentiële werkgever met jou praat, vormt hij zich al een mening over jou. Door bewust gebruik te maken van je lichaamstaal kan je op dat moment je kansen al verhogen. Ben je je bewust van de lichaamstaalsignalen die je op dat moment uitzendt? Uiteraard ben je zenuwachtig. Het zou maar erg en niet ‘echt’ zijn als je dat niet bent. Er is echter een verschil tussen zenuwachtig zijn en onzelfzeker overkomen.  Zelfzekere, krachtige lichaamstaalsignalen zijn ‘ja’-signalen en daar moet je voor gaan.

Actiepunt:
Projecteer ‘ja’-signalen tijdens de eerste momenten van het gesprek, zelfs al in de wachtrij. De belangrijkste zijn: een stevige handdruk, positieve gezichtsuitdrukking en oogcontact, het lichaam gedraaid naar de persoon met wie je spreekt en een rechte houding. Wanneer je erin slaagt deze signalen onder controle te houden, ben je al goed op weg om zelfzeker over te komen.

Vraag 3:
Ben je je bewust welke associaties je oproept met wat je laat zien?

Lichaamstaal is niet de enige factor die impact heeft op de eerste indruk die je maakt. Alles wat zichtbaar is heeft net dezelfde krachtige impact. Dit kan goed zijn of dit kan slecht zijn. Er zijn geen vaste regels: alles hangt af van wat mensen van jou verwachten (zie vraag 1). We kunnen wel met zekerheid zeggen dat er een aantal elementen van jouw uitstraling een nefaste impact kunnen hebben op je sollicitatiegesprek, ongeacht de verwachtingen. Heb je er al eens bij stilgestaan dat ook je haar, de tas je bij hebt, je schoenen, de pen die je al dan niet bij hebt, het kaftje waar je cv in zit, een impact kunnen hebben op je uitstraling?

Actiepunt:
Voor je vertrekt kan je best eens nagaan of hetgeen dat zichtbaar is (tot je sokken toe) de juiste associaties met zich meebrengt. Als je op je cv beweert flexibel te zijn of als je beweert aandacht te hebben voor details dan kan je er maar beter voor zorgen dat alles wat de rekruteerders kunnen zien ook voldoet aan deze waarden.

product_careerbranding

U kunt meer lezen over het opbouwen van een sterk persoonlijk carrièremerk in het boek ‘Career Branding, werken als merken’, uitgegeven door Van Halewyck en geschreven door Kirsten Ujvari en Stef Verbeeck.
Dit boek is verkrijgbaar  via onze webshop

(Tekst artikel, geschreven door Kirsten Ujvari voor Vacature Magazine)

Find me on

Facebook:

Google:

Twitter:

Twitter:

]]>
http://www.verbeeck-ujvari.be/3-vragen-die-je-jezelf-moet-stellen-om-een-yes-setting-te-creeren/feed/ 0
Meer impact in uw personeelsgesprekken http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/meer-impact-in-uw-personeelsgesprekken/ http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/meer-impact-in-uw-personeelsgesprekken/#comments Mon, 07 Oct 2013 09:42:33 +0000 Kirsten Ujvari http://www.verbeeck-ujvari.be/?post_type=seminars&p=4180 meer]]> Er zijn uiteraard vele manieren om meer impact te krijgen tijdens de gesprekken met uw medewerkers. Er zijn talloze technieken rond het verbeteren van uw communicatieve verbale talenten. Assertiviteit- en overtuigingstechnieken zijn zeker niet te onderschatten.
Hier gaan we het met u vanavond niet overhebben. We gooien het over een heel andere boeg. Tijdens onze sessies leert u bewuster omgaan met het beeld dat u projecteert en leert u bewuster om te gaan met uw eigen non-verbale signalen. Hierdoor bouwt u aan de ontwikkeling van uw persoonlijk merk waardoor u als ‘leidinggevende’ meer impact krijgt in uw gesprek. U leert tevens de vaak verborgen intenties van uw gesprekspartner beter te interpreteren zodat u op een succesvolle manier kan reageren in een gesprek.

Programma

 • U ontdekt de elementen die impact kunnen hebben in een gesprek
 • U gaat op zoek uw persoonlijke merkwaarden en u ontdekt hoe u deze kunt projecteren in uw uitstraling en non-verbale communicatie. (perceptie, indruk,..)
 • U leert hoe u de verborgen intenties en non-verbale signalen van uw gesprekspartner kunt interpreteren zodat u op een juiste manier kunt reageren in het gesprek.

Wij focussen in deze sessie op 2 belangrijke punten:

 1. Meer impact door het bewust zijn van wat u overbrengt (perceptie, indruk, uw persoonlijk merk)
 2. Meer impact door het bewuster gebruiken van uw non-verbale communicatie (uitstraling en lichaamstaal)

Resultaat
Deze training legt de nadruk op het verhogen van uw persoonlijke impact met als resultaat dat u zich bewuster bent van de impact van uw persoonlijk merk. Tevens krijgt u meer inzicht in het begrijpen van uw gesprekspartner. U krijgt op deze manier meer impact op het gesprek en kan hierdoor succesvoller communiceren.

Inschrijven voor deze sessie kan u via volgende link.

Find me on

Facebook: 30 januari 2014

Google: Brugge

Twitter: NL

Twitter: Voka

]]>
http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/meer-impact-in-uw-personeelsgesprekken/feed/ 0
Dé dag van de managementassistent(e) http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/de-dag-van-de-managementassistente/ http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/de-dag-van-de-managementassistente/#comments Fri, 27 Sep 2013 06:00:05 +0000 Kirsten Ujvari http://www.verbeeck-ujvari.be/?post_type=seminars&p=4168 meer]]> Als managementassistent(e) bent u van alle markten thuis en altijd bereid bij te leren zodat u uw kostbare werktijd ten volle kan benutten.

Kirsten Ujvari geeft een korte interatieve sessie rond netwerken en hoe je als management assistant daar baat bij kan hebben en vooral meer plezier in kan krijgen.

Inschrijven kan via volgende link.

Find me on

Facebook: 7 december 2013

Google: Antwerpen

Twitter: NL

Twitter: Voka

]]>
http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/de-dag-van-de-managementassistente/feed/ 0
Dé dag van de Marketing http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/english-de-dag-van-de-marketing/ http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/english-de-dag-van-de-marketing/#comments Thu, 26 Sep 2013 14:50:43 +0000 Kirsten Ujvari http://www.verbeeck-ujvari.be/?post_type=seminars&p=4166 meer]]> Trends, strategie, creativiteit,…dat is marketing!

Marketing staat ook niet stil, dus is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en te leren van experten.

Tijdens deze dag van de marketing geeft Stef Verbeeck volgende keynote speech : Hoe de brand gap tussen strategie en creativiteit in marketing overbruggen?

Inschrijven kan via deze link

Find me on

Facebook: 21 november 2013

Google: Antwerpen

Twitter: NL

Twitter: Voka

]]>
http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/english-de-dag-van-de-marketing/feed/ 0
Efficiënt netwerken http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/efficient-netwerken-beringen/ http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/efficient-netwerken-beringen/#comments Thu, 26 Sep 2013 12:45:13 +0000 Stef Verbeeck http://www.verbeeck-ujvari.be/?post_type=seminars&p=4164 Interactieve keynote “efficiënt netwerken” voor JCI Beringen.

Meer informatie volgt.

Find me on

Facebook: 18 november 2013

Google: Beringen

Twitter: NL

Twitter: JCI

]]>
http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/efficient-netwerken-beringen/feed/ 0
Primeur: Career Branding http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/primeur-career-branding/ http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/primeur-career-branding/#comments Thu, 26 Sep 2013 12:43:53 +0000 Kirsten Ujvari http://www.verbeeck-ujvari.be/?post_type=seminars&p=4178 meer]]> Career Branding®
Uw carrièremerk– Werken als merken

Tijdens dit seminarie krijgt u een antwoord op volgende vragen:

 • Hoe komt het dat andere moeiteloos een promotie krijgen terwijl u vindt dat u veel meer talent heeft en veel meer gerealiseerd heeft ?
 • Hoe komt het dat sommige collega’s en managers niet zien dat ik wel degelijk hemel en aarde verzet in de onderneming waarvoor ik werk?
 • Welk beeld hebben medewerkers en professionele relaties van u?
 • Welke perceptie laat u na bij iedereen die een belangrijke rol kan spelen in uw loopbaan?
 • Hoe krijg ik (h)erkenning voor wie ik écht ben en waarvoor ik écht sta?
 • Hoe vindt u uzelf steeds opnieuw uit, zodat u zichtbaar blijft en onmisbaar wordt voor uw collega’s en werkgever?

Inhoud
Hoe mensen u op het werk percipiëren is altijd al van enorm belang geweest in het uitbouwen van een succesvolle professionele carrière. Het vermogen om in deze tijden uw persoonlijk merk te ontwikkelen is vitaler dan ooit. Uw eigen sterktes kennen en uw persoonlijkheid zichtbaar maken is de sleutel tot het zich onderscheiden tegenover de anderen waardoor u zich onmisbaar maakt. Laat van buiten zien wie u van binnen bent.

 • Ontdekken van de mechanismen die spelen achter uw carrièremerk (perceptie, indruk, verwachtingen)
 • Ontwikkelen van uw carrièremerk : carrière merkwaarden vastleggen en vertalen
 • Vertaling van uw merkwaarden in uw uitstraling, lichaamstaal, relaties en communicatie


Resultaat

Via deze training bouwt u aan uw persoonlijk merk met een sterke focus op uw professionele carrière en het carrièrepad dat u wilt uitbouwen.

Voor de werkgever en bedrijf:
Uw mensen worden tijdens deze trainingen begeleid om zich zichtbaar te waardoor ze meer zelfvertrouwen opbouwen en aan een duidelijk carrièrepad kunnen werken met de nodige motivatie.
Voor u als medewerker:
U wordt begeleid in het uitbouwen van een sterk persoonlijk merk waardoor u meer gewaardeerd zult worden voor wie u bent.

Deze workshop wordt in de VOKA kamers als primeur gelanceerd. De eerste workshop vindt plaats op dinsdag 14 november 2013 van 16u30 tot 20u
Inschrijven kan u via volgende link.

Find me on

Facebook: 14 november 2013

Google: Brugge

Twitter: NL

Twitter: Voka

]]>
http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/primeur-career-branding/feed/ 0
Gastcollege personal branding http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/gastcollege-personal-branding-gent/ http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/gastcollege-personal-branding-gent/#comments Thu, 26 Sep 2013 12:43:22 +0000 Stef Verbeeck http://www.verbeeck-ujvari.be/?post_type=seminars&p=4165 Gastcollege personal branding door Stef Verbeeck aan de studenten van de Arteveldehogeschool te Gent.

Find me on

Facebook: 12 november 2013

Google: Gent

Twitter: NL

Twitter: Artveldehogeschool

]]>
http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/gastcollege-personal-branding-gent/feed/ 0
Personal branding http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/personal-branding-4/ http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/personal-branding-4/#comments Thu, 26 Sep 2013 12:41:01 +0000 Kirsten Ujvari http://www.verbeeck-ujvari.be/?post_type=seminars&p=4175 meer]]> Het vertalen van uw authentieke waarden en talenten is de sleutel tot het opbouwen van uw persoonlijk merk. Mensen die opgemerkt worden hebben nu eenmaal meer kans om succesvol hun doelen te bereiken. Het bewust zichtbaar maken van uw unieke waarden en talenten is voor velen geen evidentie.

Tijdens deze sessie ontdekt u niet alleen waarom uw persoonlijk merk zo impactvol is op uw imago maar leert u vooral ook hoe u hiermee bewust resultaten kunt bereiken. U zult hierdoor meer gewaardeerd worden voor wie u bent en wat u doet, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. U trekt hierdoor meer opportuniteiten aan en verhoogt hierdoor uw kans op slagen.

Programma

 • Ontdek waarom personal branding meer is dan een marketingwoord en waarom het zo belangrijk is om uw persoonlijk te ontwikkelen om uw professionele doelen te behalen
 • Ontdek welke psychologische en antropologische mechanismen van invloed zijn op uw persoonlijk merk en ontdek waarom u rekening moet houden met verwachtingspatronen
 • U start vandaag met het bewust ontwikkelen van uw persoonlijk merk door het bepalen van uw persoonlijke merkwaarden.
 • U zet de eerste stappen in het overbrengen en vertalen van uw persoonlijke merkwaarden door te ontdekken hoe u dit kan overbrengen in zichtbare elementen.

Deze workshop wordt georganiseerd door VOKA West-Vlaanderen en vindt plaats in het Leonardo hotel te Brugge op 7 november 2013 van 16 tot 20 uur. Inschrijven voor deze workshop kan via deze link

Find me on

Facebook: 7 november 2013

Google: Brugge

Twitter: NL

Twitter: Voka

]]>
http://www.verbeeck-ujvari.be/seminars/personal-branding-4/feed/ 0
Meest gehate CEO ter wereld heeft wel een sterk persoonlijk merk http://www.verbeeck-ujvari.be/meest-gehate-ceo-ter-wereld-heeft-wel-een-sterk-persoonlijk-merk/ http://www.verbeeck-ujvari.be/meest-gehate-ceo-ter-wereld-heeft-wel-een-sterk-persoonlijk-merk/#comments Mon, 23 Sep 2013 10:38:12 +0000 Kirsten Ujvari http://www.verbeeck-ujvari.be/?p=4126 meer]]> Vorige week werd ik door een reporter van het wekelijks actualiteitsprogramma Telefacts uitgenodigd  om te komen praten over Ryanair en zijn CEO Michael O’Leary. De reportage zelf focust zich op het goedkoop vliegen en de dure trucs die O’Leary aanwent om alsnog extra geld per passagier binnen te rijven. (uitzending dinsdag 24 september op 21u45) Eén van de eerste vragen die men mij stelde was de vraag of O’Leary inderdaad zo een pionier is.

Voor diegenen die O’Leary niet kennen. Deze chief executive van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair is misschien wel de meest omstreden CEO  van de afgelopen jaren. Niet doordat hij één van de rijkste zakenmensen ter wereld is maar  voornamelijk door zijn onbeleefde, bruuske en arrogante reacties in Michael O'Learyde pers en tegen iedereen die hij tegenkomt. (‘O’Leary has a reputation for loose talk in the airline industry and among its regulators’, volgens de pers) Een pionier? In de letterlijke zin van het woord moet ik hierop neen antwoorden. Een pionier is iemand die als eerste iets moeilijks of gevaarlijks doet volgens de woordenboeken. Een succesvol zakenman, een zakelijk genie? Dan zeg ik volmondig ja.

O’Leary heeft een succesvol zakelijk model

Is O’Leary arrogant? Vinden we hem een gewichtige blaaskaak? Of bent u iemand die deze CEO wel kan pruimen. Wat u er ook van vindt, hoe u hem ook percipeert, het valt niet te ontkennen dat O’Leary erin geslaagd is om een luchtvaartmaatschappij uit de grond te stampen die vandaag de dag meer dan 500 miljoen Euro omzet draait en meer dan 79 miljoen passagiers per jaar van punt A naar punt B brengt in Europa en dit alles met een zakelijk model dat zich focust op ‘wij zijn de goedkoopste’.

Michael O'Leary

Ryanair is de grootste en goedkoopste Europese luchtvaartmaatschappij en zorgde ervoor dat reizen voor een groot aantal mensen toegankelijk werd zonder grote reisbudgetten neer te tellen.  Michael O’Leary is de laatste maanden vooral in opspraak gekomen door zijn bruuske manier van communiceren tot het arrogante en onbeleefde af.
In de Telefacts-reportage van dinsdag 24 september 2013 toont men aan dat men de regels van het Ryanair-spel wel moet kennen om alsnog goedkoop te vliegen. Men toonde aan dat u als passagier wel eens bedrogen kan uitkomen in het boeken van een ‘goedkoop’ vliegtuigticket.

 • 1 minuut te laat inchecken en u kan niet meevliegen en krijgt uw ticket niet terugbetaald.
 • Uw vliegtuigticket niet op de juiste manier printen en u betaalt een fikse toeslag aan de Ryanairbalie op de luchthaven.
 • Uw bagage weegt 10 gram meer dan is toegelaten en u betaalt een toeslag die de prijs van uw originele ticket overstijgt.

passagierUiteindelijk kan het wel eens zijn dat uw ticket naar Rome meer kost dan welke luchtvaartmaatschappij ook. Dit zijn de regels van het spel en als passagier kunt u die maar beter kennen. Op service , vriendelijkheid, communicatie of beleefdheid hoeft u niet te rekenen bij Ryanair. Over het al dan niet correct zijn van dit zakelijk model wil ik me niet uitlaten. Daar kunt u best de reportage van Telefacts voor bekijken. Wat ik wel best interessant vond vanuit mijn vak was de opmerking die Mr. O’Leary maakte tijdens één van zijn persontmoetingen. De pers sprak hem aan over de onbeleefde, onbeschofte manier van werken bij Ryanair en hun imago in het algemeen.

O’Leary is een sterk persoonlijk merk

De CEO van Ryanair nam heel graag de verantwoordelijkheid op zich omdat hij uitlegde dat zijn persoonlijk merk in directe link staat met zijn bedrijf en bijgevolg de waarden die het bedrijf naar buiten toe projecteert. Hij weet van zichzelf dat hij een zeer bruuske, tot vaak onbeleefde manier van communceren heeft omdat arrogantie, macho en ‘ik ben een bruut’ nu helemaal een deel van zijn persoonlijkheid is. Dat is Michael O’Leary.

Dit is frappant omdat dit letterlijk is wat we in Personal Branding beogen, namelijk het onlosmakelijk verbinden van de persoonlijkheid van de bedrijfsleider, de medewerkers en de bedrijfswaarden om alsdusdanig deze waarden te vertalen naar omgeving en stakeholders.

Laten we eerlijk zijn met onszelf. Wij kiezen voor  Ryanair (en O’Leary) omdat deze maatschappij u naar Barcelona brengt voor 30 euro. Wij verwachten  als passagier ook niet meer. En als wij moeten bijbetalen dan weten we zeker dat ons dit geen tweemaal gebeurd daar wij als consument door het kiezen voor Ryanair gevoelig zijn aan prijs en budget. Ryanair lost onze verwachtingen in. Wij verwachten geen vriendelijkheid. Wij verwachten geen service. Wat wij wel verwachten is dat wij goedkoop kunnen vliegen.

In het boek Career Branding®, dat ik samen met mijn collega Stef Verbeeck geschreven heb, verwijzen we naar het ‘expectancy management‘-principe dat wij allemaal dagelijks gebruiken om beslissingen te maken. Mensen, rekruteerders en uw baas kiezen dagelijks met u samen te werken op basis van wat ze van u al dan niet verwachten. Het kan nefast zijn voor uw carrière of het kan net die factor zijn, als u dit goed beheert, dat uw carrière succesvol kan maken.

Meester in expectancy management

Ryanair en O’Leary zijn meester in het beheren van deze verwachtingen hoewel ze op een zeer fijne grens wandelen. Heel dit concept kan als een kaartenhuis in elkaar storten. Dat kan doordat er een andere ‘lowcost’ luchtvaartmaatschappij op de proppen komt die wel service geeft voor dezelfde prijs ( Easyjet?), dat kan doordat van de ene op het andere moment mensen doorhebben dat ze bedrogen worden. Ik ben er nochtans van overtuigde dat u als Ryanair passagier en klant alles in handen heeft om de regels te lezen en op te volgen. Ze zijn niet geheim. Weliswaar staan ze in het klein op hun website maar ze zijn beschikbaar als u een slimme consument bent.

Het is enkel arrogantie als u er niets van bakt.

ryanairZolang Ryanair authentiek en eerlijk blijft, kraait er geen haan naar O’Leary’s arrogantie. We pikken arrogantie zolang ze ons niets voorliegen. Newsflash: het is enkel arrogantie als u er niets van bakt. U mag best wat arrogant overkomen, niet omdat u zichzelf zo buitensporig geweldig vindt, maar omdat het merendeel van de mensheid het verschil niet meer voldoende kent tussen ambitie en arrogantie.

Op zijn minst moeten we O’Leary bewonderen voor zijn authenticiteit. We moeten de mens niet graag hebben, we willen enkel lekker goedkoop vliegen. Althans 75 miljoen mensen per jaar. Zelf verkies ik iemand die lekker arrogant is maar die ook service geeft en mij als passagier waardeert. Maar dat is slechts mijn verwachting.

visual_bookpromoHet Het boek Career Branding®, werken als mensen is uitgegeven door Van Halewyck en is verkrijgbaar via deze link.
Het boek PersonalBranding®, mensen als merken is heruitgegeven door Van Halewyck en is verkrijgbaar via deze link.

Find me on

Facebook:

Google:

Twitter:

Twitter:

]]>
http://www.verbeeck-ujvari.be/meest-gehate-ceo-ter-wereld-heeft-wel-een-sterk-persoonlijk-merk/feed/ 0
Promotie: Career branding + Personal branding + Ja Tarara http://www.verbeeck-ujvari.be/promotie-career-branding-personal-branding-ja-tarara/ http://www.verbeeck-ujvari.be/promotie-career-branding-personal-branding-ja-tarara/#comments Sun, 22 Sep 2013 09:30:46 +0000 Stef Verbeeck http://www.verbeeck-ujvari.be/?page_id=4099 test van de pagina

Find me on

Facebook:

Google:

Twitter:

Twitter:

]]>
http://www.verbeeck-ujvari.be/promotie-career-branding-personal-branding-ja-tarara/feed/ 0